Resultaten

Geen resultaten

We hebben niet gevonden wat je zoekt. Probeer een ander woord.

Ondernemen

Viagroep

Onderwijzen

Viagroep

Onderzoeken

Viagroep

Contractmanagement & Grote Projecten

14 October 2015 onderwijzen

Op 13 oktober organiseerde de NBCM  haar jaarevent met ook dit jaar een spreker, deze keer in mijn persoon. 

Met het publiek werd ingegaan op het onderzoek van de Tweede Kamer (Tijdelijke Commissie ICT) en de waarde en het succes van "Grote ICT-projecten", die onder leiding stond van tweede kamerlid Ton Elias. De hoorzitting kan bekeken worden op youtube:
 

Tijdens de lezing is met het publiek gediscussieerd over contractmanagement, aanbestedingen en de waarde versus succes van grote projecten.

Vanuit de Standish Group in Boston wordt al jaren geconstateerd dat het falen van grote IT-projecten een wereldwijd en fundamenteel probleem betreft, dat niet alleen overheden treft, maar ook andere sectoren. Van belang is dat de toegevoegde waarde van IT voor de organisatie voorop moet staan en dus niet projectsuccessen of -mislukkingen in termen van overeengekomen functionaliteit binnen de geschatte kosten en tijd.

Immers een succesvol project conform deze criteria, voegt niet per se waarde toe aan een organisatie. Het omgekeerde kan trouwens ook het geval zijn.

Tags Deel

VIAgroep

Venture Informatisering Adviesgroep NV, kortweg VIAgroep is gevestigd in Den Haag en ingeschreven in het handelsregister Haaglanden onder nummer 164.764.

Hans Mulder in 60 seconden.

Hans Mulder in 60 seconden.

JW Player goes here

twitter feed

In Chaos We Trust https://t.co/j0oqDvVqTV
23 december Ondernemerspanel: of het helpt om topmannen veel te betalen? https://t.co/Wan5RqBKy5
Developed by U-Lab