Resultaten

Geen resultaten

We hebben niet gevonden wat je zoekt. Probeer een ander woord.

Ondernemen

Viagroep

Onderwijzen

Viagroep

Onderzoeken

Viagroep

Zevenmijlslaarzen voor de overheidsmanager

23 June 2014 onderwijzen

'Zevenmijlslaarzen voor de overheidsmanager' is een praktisch boek, geschreven vanuit de dagelijkse praktijk, waarmee zowel kersverse als ervaren overheidsmanagers meteen mee aan de slag kunnen. Naast een overzicht van de Belgische staatsstructuur  en het werkterrein van de manager, neemt deze publicatie ook de relatie onder de loep tussen de overheidsmanager, zijn medewerkers, de burger en de politiek. Wie de zevenmijlslaarzen past, trekke ze aan!

Het is een eer het voorwoord te schrijven in dit boek 'zevenmijlslaarzen voor de overheidsmanager’. Niet alleen om dat ik de auteurs heb mogen leren kennen als bekwaam overheidsmanagers, maar vooral omdat ik van de auteurs heb mogen leren, zien en ervaren wat de verschillen zijn tussen overheids- en bedrijfsmanagement. En hoe deze verschillen ook het verschil maken in het succesvol zijn als overheidsmanager.
 
Ik heb geleerd, vaak na een gesprek of bijeenkomst op het stadhuis in Antwerpen, hoe fundamenteel anders en complex overheidsmanagement is. Deze andere fundamenten vragen een andere rol en invulling van de overheidsmanager ten opzichte van een manager in de privésector. Hoe anders en inspirerend deze invulling kan zijn, mocht ik zien in de events ‘Jij bent ’t management’. In deze events heeft het managementteam van de stad Antwerpen - zonder externe hulp - honderden leidinggevenden van het middenmanagement ondergedompeld in de filosofie van overheidsmanagement. In deze filosofie vervult het middenmanagement een cruciale verbinding tussen de medewerkers en de spreekwoordelijke top. Voor de medewerkers betekent ‘Jij bent ’t management’, dat zij - bijvoorbeeld in de opleiding ‘business process management' – zelfstandig de eigen processen kunnen en mogen verbeteren voor de burgers, bedrijven en bestuurders. Als één van de docenten van de opleiding ‘business process management’,  heb ik mogen ervaren hoe medewerkers samen met overheidsmanagers met succes de processen hebben verbeterd.  
 
Om studenten kennis te laten maken met de fundamentele en praktische verschillen tussen overheids- en bedrijfsmanagement heeft de stadssecretaris meermaals colleges verzorgd op de Antwerp Management School. De onderwerpen uit deze colleges zijn, met dank aan de auteurs, nu voor iedereen beschikbaar in dit boek.  Ik wens u veel leesplezier en succes in de praktijk waarvoor, zoals de titel aangeeft, u zevenmijlslaarzen worden aangereikt, waarmee enorme afstanden kunnen worden afgelegd om op de door u gewenste plek aan te komen.
 
prof.dr.ing. Hans Mulder,
Antwerp Management School
Over de auteur
Roel Verhaert is stadssecretaris van Antwerpen en heeft er reeds een lange carrière opzitten in dienst van de overheid. Hij is (co)-auteur van andere managementboeken zoals Jij bent het management en Weg met het keurslijf, integriteit bevrijdt!.  

Zevenmijlslaarzen voor de overheidsmanager
Tags Deel

VIAgroep

Venture Informatisering Adviesgroep NV, kortweg VIAgroep is gevestigd in Den Haag en ingeschreven in het handelsregister Haaglanden onder nummer 164.764.

Hans Mulder in 60 seconden.

Hans Mulder in 60 seconden.

JW Player goes here

twitter feed

In Chaos We Trust https://t.co/j0oqDvVqTV
23 december Ondernemerspanel: of het helpt om topmannen veel te betalen? https://t.co/Wan5RqBKy5
Developed by U-Lab