Resultaten

Geen resultaten

We hebben niet gevonden wat je zoekt. Probeer een ander woord.

Ondernemen

Viagroep

Onderwijzen

Viagroep

Onderzoeken

Viagroep

Gaat het IT-project slagen of niet?

19 September 2012 onderzoeken

Eenvoud in complexiteit

Gaat het IT-project slagen of niet? Hoe groot is de kans dat het mislukt?


door de professoren Theo en Hans Mulder
bron: https://www.ngi-ngn.nl/Regios/Den-Haag/Verslagen/Eenvoud-in-complexiteit.html 

De Ngi Regio Den Haag organiseerde dit evenement van 19 september 2012 in De Haagse Hogeschool (HHS, locatie Den Haag) waar Theo en Hans Mulder met ons hun kennis, visie en ervaringen deelden over de resultaten van uitgebreid internationaal onderzoek en analyse van geslaagde en mislukte ICT-projecten, de complexiteit van ICT-projecten en de complexiteitsmatrix. Daarbij werd de brug geslagen van onderzoek naar de toepassing in de dagelijkse praktijk. Het evenement is zeer goed bezocht door in totaal ruim  80 deelnemers, waarvan 50 4e jaar studenten van de HHS.

De Standish Group in de VS heeft 80.000 projecten geanalyseerd. Ook bedrijven in Nederland, kunnen hun voordeel doen met de resultaten van het onderzoeksbureau. Een ‘aangepaste’ complexiteitsmatrix helpt ook het MKB. De complexiteit van ICT-projecten kan in drie onderdelen worden verdeeld, die elkaar onderling beïnvloeden: de omvang van de onderneming, de omvang van het te implementeren informatiesysteem en de omvang van het project. Het is zinvol dat ondernemingen en softwarehuizen hun eigen complexiteitsmatrix opstellen. Bedrijven kunnen dan hun projecten onderling beter vergelijken, ook met ICT-projecten van branchegenoten, wanneer daarvoor een complexiteitsmatrix bekend is. Softwarehuizen kunnen de complexiteitsmatrix gebruiken als een van de interne stuurmiddelen. De matrix is ook een hulpmiddel om met (toekomstige) klanten te praten over de complexiteit van een gezamenlijk ICT-project. 

Hans heeft voor de pauze aandacht geschonken aan de resultaten van de onderzoeken van de Standish Groep. Theo is na de pauze ingegaan op de eerste zes van de tien Chaos wetten.

Vraag en antwoord
Tijdens de bijeenkomst voor ca. 50 professionals en ca. 50 HHS-studenten zijn door de sprekers twee boeken uitgereikt over het thema “Eenvoud in complexiteit”: een boek aan een professional en een boek aan een student, voor het geven van zeer knappe antwoorden op een van de gestelde discussievragen.

Theo Mulder is directeur van Venture Management bv, een participatiemaatschappij voor automatiseringsbedrijven, bekleedt een aantal commissariaten en adviesfuncties in de ICT-sector en was hoogleraar Bestuurlijke Informatiekunde in Maastricht. Hij is medeoprichter en bestuurslid van de SGOA (Stichting Geschillenoplossing voor Organisatie en Automatisering). Hij trad veelvuldig op als arbiter, gecertificeerd mediator, bindend adviseur en gediplomeerd gerechtelijk deskundige in ICT-conflicten. Momenteel is hij bestuursvoorzitter van Hogeschool NOVI en directieadviseur van de familiebedrijven.
 
Hans Mulder is oprichter en directeur van Venture Informatisering Adviesgroep nv(VIAgroep) en commissaris van Five4U en CEPO. Hans is verder deeltijd-professor aan de Universiteit Antwerpen (Faculteit Toegepaste Economische Wetenschappen, departement Beleidsinformatica), Antwerpen Management School en verbonden als lector aan de Hogeschool NOVI. Hij is lid van de ICT beroepen- en opleidingscommissies van de Leidse Onderwijsinstellingen (LOI). Hij treedt veelvuldig op als arbiter, gecertificeerd mediator, bindend adviseur en gediplomeerd gerechtelijk deskundige in ICT-conflicten.

Beiden zijn verbonden aan de Inventive Academy.

Bijlagen: zodra beschikbaar zie onder gekoppelde documenten

Contact organisatie: P.J.M. Goeyenbier
Mob: 06 1830 4240
E-mail: p.j.m.goeyenbier@minfin.nl


Zaal en banners.JPG 

 

Tags Deel

VIAgroep

Venture Informatisering Adviesgroep NV, kortweg VIAgroep is gevestigd in Den Haag en ingeschreven in het handelsregister Haaglanden onder nummer 164.764.

Hans Mulder in 60 seconden.

Hans Mulder in 60 seconden.

JW Player goes here

twitter feed

In Chaos We Trust https://t.co/j0oqDvVqTV
23 december Ondernemerspanel: of het helpt om topmannen veel te betalen? https://t.co/Wan5RqBKy5
SJSU joins DEMO community https://t.co/XjCltFbFx0
Developed by U-Lab