Resultaten

Geen resultaten

We hebben niet gevonden wat je zoekt. Probeer een ander woord.

Ondernemen

Viagroep

Onderwijzen

Viagroep

Onderzoeken

Viagroep

Schatgraven in bouwprojecten, gepubliceerd in tijdschrift Informatie

6 August 2014 onderzoeken

door dr.ir Linda Terlouw en Hans Mulder
 

De VISI-standaard is sinds 2008 in gebruik bij opdrachtgevers en uitvoerders in de bouwsector en is gebaseerd op DEMO (www.demo.nl). Een groot aantal topbedrijven en overheden in de GWW-sector, waaronder Gemeentewerken Rotterdam, Bouwdienst Rijkswaterstaat, Pro-rail, Gemeente Den Haag, Ingenieursbureau Amsterdam, Provincie Gelderland, passen VISI toe. De afkorting VISI staat voor ‘Voorwaarden scheppen voor invoeren van standaardisatie ICT in de GWW-sector’. Deze volzin duidt aan dat de standaard tot doel heeft afspraken te maken voor digitale communicatie tussen partners in grote infrastructuurprojecten. Deze afspraken moeten het mogelijk maken dat partners snel en flexibel samenwerking en communicatie kunnen opzetten, waarmee kansen ontstaan om doorlooptijd en kosten omlaag te brengen. Concreet houdt dit in dat partners in een project van tevoren een raamwerk afspreken, waarin procesafspraken staan gedefinieerd. Deze procesafspraken regelen zij middels ondersteunende workflowsoftware. In de uitvoering van projecten dienen de partners zich aan deze procesafspraken te conformeren. Het uitwisselings- en archiveringsformaat voor afgeronde bouwprojecten heet een ‘VISI-archief ’1. Vanaf oktober 2008 zijn in versie 1.2 de VISI-archieven met tijdstempels geschikt voor de toepassing van process mining. De reden van deze toevoeging is dat de informatie die in het VISI-archief aanwezig is, volledig moet zijn om de totale communicatie te reproduceren. De VISI-archieven vormen ook de bron van waarheid bij juridische conflicten tussen partijen. 
 

Met process mining kunnen bouworganisaties globale statistieken krijgen over
de tijdsduur van cases, transacties en transactietypes en over de frequentie van berichttypes en transactietypes. Een heel bouwproject (VISI-archief) is hierbij een logbestand en een case is een keten van samenhangende transacties. Process mining biedt de mogelijkheid trends te ontdekken voor het complete project en vervolgens in te zoomen op individuele cases om knelpunten verder te analyseren. 

Schatgraven in bouwprojecten, gepubliceerd in tijdschrift Informatie
Deel

VIAgroep

Venture Informatisering Adviesgroep NV, kortweg VIAgroep is gevestigd in Den Haag en ingeschreven in het handelsregister Haaglanden onder nummer 164.764.

Hans Mulder in 60 seconden.

Hans Mulder in 60 seconden.

JW Player goes here

twitter feed

In Chaos We Trust https://t.co/j0oqDvVqTV
23 december Ondernemerspanel: of het helpt om topmannen veel te betalen? https://t.co/Wan5RqBKy5
SJSU joins DEMO community https://t.co/XjCltFbFx0
Developed by U-Lab